1. Home
  2. Parkimetroa
  3. Ezaugarri nagusiak
  4. Nola erabil dezaket GPSa aparkatzean?

Nola erabil dezaket GPSa aparkatzean?

Zure ibilgailuaren matrikula, aparkatuko duzun hiria eta eremu mota (urdina/berdea… ) aukeratu eta ordainketa egin ondoren, zure ibilgailuaren GPS lokalizazioa agertzen den mapara jo ahal izango duzu.

App-ak zure mugikorreko GPSa erabiltzen du aparkatzeko tiketa erosten duzun unean duzun kokapena zehazten laguntzeko. Dena den, ordainketa zure ibilgailuaren barruan egitea gomendatzen dizugu. App-ak ez du kokapena zehazten, baizik eta mugikorrak “pasatzen” dizkio koordenatuak app-ari. Horrela egiten dute GPSa erabiltzen duten app guztiek: smartphone-ak zehazten du kokapena.

Koordenatuak eta GPSaren zehaztasuna hainbat faktoreren araberakoak dira: mugikorra, eraikinak, hodeiak, kutsadura… Horiek guztiek eragina dute GPSaren kokapenaren zehaztasunean. Errore-marjina 50 metrokoa izan daiteke.

Tiketa berresteko orduan app-a puntu jakin batean kokatu arren, zure mugikorrak egoki kokatu zaituen ziurtatzea gomendatzen dizugu, tiketa beste eremu batean egin ez dadin.