1. Home
  2. Els meus pagaments
  3. PSD2 – La nova normativa per als pagaments per internet en comerços electrònics

PSD2 – La nova normativa per als pagaments per internet en comerços electrònics

Què és la PSD2?

Es tracta d’una nova normativa europea de pagaments que permet que els bancs estableixin processos i controls tant en l’accés als comptes de la banca en línia com en els pagaments que es fan des d’aquests comptes (per transferència, targeta o qualsevol altre mitjà de pagament) per tal de reforçar la seguretat de les compres per internet, de manera que permet un millor control de l’autorització dels pagaments.

S’aplica una “autenticació reforçada (SCA)”, mitjançant la verificació del comprador i l’autorització del pagament. Aquest sistema exigeix a l’usuari combinar, almenys, dos elements independents per verificar la seva identitat. Aquests poden ser un dispositiu que tingui l’usuari, com ara un smartphone; una clau que només conegui el client, com per exemple un PIN o una contrasenya, o un paràmetre biomètric, com l’empremta dactilar, la veu, els trets facials o l’iris de l’ull.

Què has de tenir en compte a l’hora de fer un pagament amb targeta bancària a Telpark?

• Quan triïs pagar amb targeta bancària, hauràs de seleccionar la targeta de crèdit associada al teu compte de Telpark i finalitzar la comanda com sempre.
  • Un cop finalitzis la comanda, enviarem la sol·licitud de pagament perquè es processi.
  • Un cop processada la petició, rebràs un missatge del teu banc al mòbil amb un codi o clau d’autorització, que hauràs d’introduir correctament perquè el pagament es validi. El mètode d’autorització pot variar segons el banc emissor de la targeta.

Enllaços a bancs a Espanya i informació sobre l’autorització de pagament per internet:

CaixaBank

BBVA

Santander

Sabadell

Cajamar

Bankia

ING